Professionele Trainers

Trainers die bij Anand werken

RaymondRaymond Besems is de oprichter en eigenaar van Anand. Hij verzorgt o.a. de cursussen ontspanningsmassage, klassieke massage, meditatie, intuitie, reiki, ayurvedische massage, stoelmassage, yoga massage, mindfulness, de massage week en de yoga vakantie. Hij doet al meer dan 25 jaar aan yoga, heeft vanaf 1999 tot 20012 een eigen massagepraktijk gehad. Vanaf 2002 geeft hij verschillende cursussen en opleidingen op het vlak van massage reiki, yoga en meditatie. In 1997 volgde hij een cursus aura healing. In 1998 ging hij voor een jaar naar India en Thailand en volgde daar leraarstrainingen in yoga, meditatie, acupressuur, voet- en handreflexologie, ayurvedische massage en Thaise yoga massage. Hij behaalde hier tevens zijn master graad in reiki. In 1999 slaagde hij voor de examens sportmassage en stoelmassage.  Hij heeft met meer dan 7000 massages en reiki-behandelingen een rijke ervaring opgebouwd. Lees hier meer over de ervaringen van cursisten met de hoofdtrainer van Anand. Tel. 0757-112133, e-mail: info@anand.nl

preshannaPreshanna Fagoe geeft verschillende massage en intuitie cursussen bij Anand. Daarnaast geeft ze massage en reiki behandelingen in haar eigen praktijk Zaandam Massage.  Bij het geven van behandelingen vindt zij het belangrijk om met haar volledige aandacht te masseren en te luisteren naar de voorkeur van de client én te luisteren naar de eigen intuitie. Dit wil zij graag overdragen tijdens de cursussen. Tel.: 0757112133, e-mail: info@anand.nl

 

 

Wietse Nauta geeft cursussen meditatie en intuitie bij Anand. Sinds lang is Meditatie een core-issue in m’n leven en heb daarin veel geëxploreerd. Ik ben daarvoor o.a. 14j in een spirituele gemeenschap in de Himalaya in India geweest, een jaar in Oregon USA en heb veel wezens- en ervarings-kennis opgebouwd. Verder heb ik een achtergrond als Rebalancer (diep therapeutisch lichaams-massage), Reading & Healing, Trance Medium werk en heb een lange achtergrond in het werken met mensen, zowel individueel als met groepen. Van huis uit ben ik sociaalpsychiatrisch verpleegkundige, en sinds een lange tijd ben ik overgestapt en nu werkzaam als verpleegkundige, specialisatie terminale zorg en m.n. binnen de Antroposofie; ‘verbindend werken’ is daar m’n insteek.

 


bas vermeulenBas Vermeulen geeft cursussen ontspanningsmassage, klassieke massage en Ayurvedische massage in Nijmegen. Hij heeft bij Anand de opleiding Wellness masseur en de opleiding Yogamasseur en Stoelmasseur afgerond. Daarnaast heeft hij in Tiel een massagepraktijk en is hij orthomoleculair voedingscoach. Klik hier voor meer info over deze trainer.

 

 

 

Anita Knippels geeft de cursus ontspanningsmassage in Eindhoven en Rotterdam. Zelf woont ze in Tilburg, waar ze sinds 2004 een eigen massagepraktijk heeft (van Top tot Teen Tilburg). Anita is begonnen als sportmasseur en heeft sinds ze die opleiding heeft afgerond vele cursussen gevolgd op dat gebied, waaronder stoelmassage, diverse cursussen welness massages en voetreflex. Daarnaast is ze trainer babymassage. In 2018 heeft ze de 3-jarige opleiding tot massage therapeut van Anand Opleidingen succesvol afgerond. Telefoon: 0757112133, e-mail: info@anand.nl

 

Marc van Klaveren is sinds 1999 fulltime masseur. Afgestudeerd bij Anand als massagetherapeut. Mijn  specialiteiten zijn o.a. ayurveda, chakramassage, holistic pulsing, klassieke massage, shiatsu,  stoelmassage, voetmassage, het opzetten van massagecursussen en energetisch bodywork. Visie: we mogen genieten van ons lichaam en ons er thuis in voelen. De signalen die het afgeeft, soms in de vorm van ongemakken, mogen we leren duiden en waarderen als gids in onze persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Ferry MaidmanFerry Maidman geeft de cursus Advaita en het train de trainer weekend voor de meditatie training. “Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geinteresseerd in psychologie. In mijn twintigerjaren begon ik te reizen en ontdekte ik lichaamswerk. In mijn dertiger jaren ontmoette ik twee leraren die mij hebben laten zien hoe ik gelukkig kan leven en ‘wat ik ben’. Nu leef ik in Amsterdam en werk ik met dak en thuisloze mensen. Naast mijn gezinsleven en werk deel ik ´mijn kennis´ over Zelfrealisatie. Ik wens iedereen een gelukkig leven.”

 

 

Thijs Besems en Gerry van VugtHet echtpaar Gerry van Vugt en Thijs Besems, orthopedagogen, geeft sinds 1978 leiding aan instituut Heel, een opleidingsinstituut voor psychotherapie. Bij Anand geven zij de cursus massage en emoties en het relatie therapie weekend. Zij behandelden met hun team duizenden mensen in Duitsland en Oostenrijk, promoveerden magna cum laude aan de Universiteit van Keulen en ontwikkelden de revolutionaire behandelmethode BEN. Deze afkorting staat voor ‘Basic Experience Network’. De methode is gebaseerd op het vermogen van de hersenen in complexe situaties nieuwe dingen te kunnen leren. Met muziek herhalende bewegingen in vertrouwd lichamelijk contact vergroten het gevoel van veiligheid en stimuleren zelfstandigheid. Deze basisvaardigheden ontbreken vaak bij kinderen en volwassenen met autisme. De therapie verandert de dimensie van waarneming, waardoor verbanden duidelijker worden en angst afneemt. Zij leren hun gevoelens te uiten en voor zichzelf op te komen.

 

Selectiecriteria inzet trainers

Anand werkt uitsluitend samen met speciaal door ons geselecteerde en opgeleide trainers met uitstekende werkervaring en evaluaties. Op deze wijze wordt de continuiteit van onze dienstverlening gewaarborgd.

Externe trainers/opleiders komen slechts in aanmerking voor uitvoering van een training/opleiding als:

Zij kunnen aantonen over de vakinhoudelijke kennis te beschikken die benodigd is voor de uitvoering van de betreffende training/opleiding;
Zij blijk kunnen geven van voldoende kennis van de branche waarin de klant opereert;
Zij laten zien over voldoende (didactische) vaardigheden te beschikken om interactief te trainen;
Zij naar inschatting van Anand als persoon voldoende aansluiting hebben met de doelgroep die zij in de training/opleiding moeten bedienen.
Als externe trainers/opleiders aan bovengenoemde eisen voldoen, stelt Anand dat zij voldoende in staat zullen zijn om de gewenste leereffecten en gedragsveranderingen bij de doelgroep te bewerkstelligen. In geval dit alles van toepassing is, stellen wij de trainer eerst aan u voor. Na uw akkoord wordt de trainer ingezet voor uitvoering van uw training of opleiding.