Opleiding Yoga Massage en Stoelmassage

 

 imagesEen gedegen scholing

In de opleiding Thaise massage van Anand word je in 1 jaar opgeleid tot professioneel en erkend masseur. De opleiding is erkend door het BMSCRKBO, BATC, KTNO, LVNG en VBAG.

In de Opleiding Thaise massage leer je de Thaise massage en de stoelmassage vakkundig te hanteren. Verder is de cursus yoga een onderdeel van dit jaar, zodat je leert wat de achtergronden op gebied van lichaamsbeweging zijn voor een goede thaise massage. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument, zijn geduld, inzet en veel oefenen van wezenlijk belang. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je leren met gevoel een bezielde massage te geven. Dan kom je tot de essentie van lichaamswerk: een vakkundige combinatie van oosterse en westerse benaderingen, afgestemd op de noden en wensen van de cliënt.

De opleiding is op HBO niveau. Daarnaast is bereidwilligheid om te genieten van het geven en ontvangen een voorwaarde. Verder is een voldoende dosis discipline, concentratie en geduld vereist om te leren en te oefenen. Maar bovenal is een liefdevolle toewijding van de kunst van het masseren en het omgaan met mensen nodig.


Overzicht van de lesstof

 

De massagetechnieken:

·   Thaise massage

·   Stoelmassage

Ondersteuning van de massage:

·   Yoga

De afronding:

·   Oefensessies

·   Examen

·   Stage 

 


Beschrijving Lesstof

In de Opleiding Thaise massage krijg je gevarieerde technieken aangeboden, en leer je stap voor stap de verschillende massagehandgrepen onder de knie te krijgen. Door gedegen technische basis te combineren met een ontspannen manier van aanraken, zul je je cliënten meditatieve en helende ervaringen kunnen bieden.

Yoga Massage

Thaise yoga massage is een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie. De Thaise yoga massage is een interactieve massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam. De rekoefeningen in de Thaise yoga massage helpen om:

·         vastzittende gewrichten los te maken

·         flexibiliteit te vergroten

·         spierspanning te verlichten

·         interne organen te stimuleren

·         het energiesysteem in balans te brengen

Het effect van de Thaise yoga massage is zowel ontspanning als activering. Het ontvangen van een Thaise yoga massage is zoals het doen van yoga-oefeningen zonder dat je je ervoor hoeft in te spannen terwijl je tegelijkertijd een acupressuur behandeling krijgt! Een Thaise yoga massage sessie duurt meestal 2 uur en wordt uitgevoerd op een matras op de grond. De client blijft gedurende de massage gekleed. In de Thaise yoga massage worden in beginsel twee manieren van werken toegepast – het toepassen van druk met de handen en de voeten en het gebruik van een grote verscheidenheid aan stretch oefeningen.

Stoelmassage

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massageter preventie van werkstress en RSI. De stoelmassage die je bij Anand leert is gebaseerd op de Thaise massage. De massagekan op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.

Yoga

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid. In de moderne tijd wordt de waarde van Yoga steeds meer herkend voor de algehele gezondheid en voor zijn preventieve en genezende effecten. Yoga is een woord uit het Sanskriet, een van de oudste talen der wereld, en het betekent vereniging of eenwording. Het gaat hier om een ervaring van eenheid of eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. De geïntegreerde aanpak waarbij men leert meester te worden over lichaam en geest, leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk, vrede en rust op het mentale vlak.

 


De massage opleiding is erkend door: