Erkende opleiding massage therapeut

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Massage als je beroep

Met de opleiding massage therapeut van Anand heb je een degelijke basis voor het opzetten van je eigen massage praktijk en weet je op therapeutische wijze clienten te behandelen. Wil je alleen de cursus massage therapie volgen, klik dan hier voor meer info.

Een gedegen scholing

De 3-jarige opleiding massage therapeut is opgebouwd uit 3 afzonderlijke jaaropleidingen: wellness masseur; yoga massage; massage en energiewerk. Na afronding van alle 3 deelopleidingen krijg je het diploma massage therapeut. Je kunt je na het eerste jaar aansluiten bij beroepsvereniging BMS als masseur. Na afronding van het 3e jaar kun je aansluiten bij beroepsvereniging BATC als natuurgericht vakspecialist. Na aanvullende theorie studie kun je door BATC erkend worden als natuurgeneeskundig therapeut en is de BTW op je behandelingen aftrekbaar van de belasting. Ook worden je behandelingen door een aantal ziektekostenverzekeringen vergoed via de aanvullende verzekering. De 3 deelopleidingen tot massage therapeut zijn geaccrediteerd door: BMSBATC, KTNO, LVNG en VBAG. Anand Opleidingen is een bij CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut voor kort beroepsonderwijs.

Opbouw van de opleiding tot Massage Therapeut

De jaaropleiding wellness masseur van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren.
In de jaaropleiding Yoga massage leer je de yoga massage en de stoelmassage vakkundig te hanteren. Verder is de cursus yoga een onderdeel van dit jaar, zodat je leert wat de achtergronden op gebied van lichaamsbeweging zijn voor een goede yoga massage. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument, zijn geduld, inzet en veel oefenen van wezenlijk belang. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je leren met gevoel een bezielde massage te geven. Dan kom je tot de essentie van lichaamswerk: een vakkundige combinatie van oosterse en westerse benaderingen, afgestemd op de noden en wensen van de cliënt. In de jaaropleiding Massage en Energiewerk leer je holistic pulsing, energetische massage, Reiki 1, 2 en 3. Verder is de cursus mindfulness een onderdeel van dit jaar, zodat je leert op een aandachtige manier massage en reiki behandelingen te geven.

Massage Therapeut erkend door BATC

Het contact tussen therapeut en cliënt is een belangrijk onderdeel van het behandelproces. In het contact laat je als therapeut alles zien. Je betrokkenheid en je distantie, je helderheid en je blinde vlekken. Je humor en je serieusheid, elk moment gebeurt er iets in het contact. Daarin wordt de kwaliteit van de therapeut voelbaar en zichtbaar.

Modules van de opleiding massage therapeut

De modules kunnen in elke gewenste volgorde ingepland worden

 

Je praktijk creatief vormgeven

Niet alleen komen verschillende massagevormen aan bod, je wordt tevens gevormd met mindfulness, meditatie, yoga, intuitieve ontwikkeling, holistic pulsing en reiki. Je hebt dus na afronding van de opleiding tot massagetherapeut ruime achtergrondkennis en je weet elke client een behandeling te geven die haar/hem op het lijf geschreven is.

Goed voorbereid aan de slag

Na afronding van de opleiding krijg je het diploma massagetherapeut. Je kunt goede massages geven in een praktijk aan huis en/of op bedrijven. Je kunt dit ook aanvullen met oefeningen die je geleerd hebt op het gebied van yoga, meditatie, intuïtief lichaamswerk en mindfulness. Je bent in staat om massage in te zetten als instrument om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te ondersteunen.

Aanvullende theorie studie en erkenning:

Er zijn na het volgen van bovenstaande modules bij BATC meerdere mogelijkheden tot aansluiting.

  • BATC Natuurgericht Vakspecialist (starter of student): de opleiding tot massagetherapeut is hiervoor voldoende.
  • BATC Paramedisch Natuurgericht Vakspecialist met vergoedingen door de ziektekostenverzekeraars: naast de opleiding tot massagetherapeut volg je een Plato erkende opleiding medische basiskennis.
  • BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut met vergoedingen door de ziektekostenverzekeraars: je volgt naast de opleiding tot massage therapeut de opleiding voedingsdeskundige van CIVAS en een Plato erkende opleiding medische basiskennis.

Als je bij BATC bent aangesloten als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut of Paramedisch Natuurgericht Vakspecialist met vergoedingen, worden je behandelingen door een groot aantal ziektekostenverzekeringen vergoed via de aanvullende verzekering. Meer informatie over de aansluiting bij BATC en de ziektekostenverzekeringen die de behandelingen vergoeden, vind je op de website van deze beroepsvereniging: BATC.nl

 

Inhoud opleiding massage therapeut:

Niveau
HBO werk- en denkniveau
Lengte Opleiding3 jaar in deeltijd. Je kunt deze opleiding dus naast je baan ook volgen.
Doelstellingen·Een goede therapeutische massage kunnen geven.

·De achtergronden van de ontspanningsmassage, klassieke massage, ayurvedische massage, stoelmassage, thaise yoga massage en massage therapie beheersen

·Medische Basiskennis op HBO niveau beheersen

·Weten hoe je een eigen praktijk opbouwt

·Ontspanning en Innerlijke rust vinden

·Ervaring opdoen met massages en met het geven van massages

Studiebelasting1e Jaar: Totale Studiebelasting: 235 uur 

2e Jaar: Totale Studiebelasting : 351 uur

3e jaar: Totale studiebelasting : 429 uur

 

Te behalen kwalificatiesDiploma Wellness Masseur, Diploma Stoelmassage en Yoga Massage, Diploma Energetisch masseur

Gezamenlijk opleidend tot het Diploma Massagetherapeut

Je wordt opgeleid voor de examensOntspanningsmassage en Klassieke Massage, Ayurvedische Massage, Thaise Yoga Massage, Stoelmassage, Massage en energiewerk.
Aantal examens5 examens. Er is 1 herkansingsmogelijkheid per examen
VrijstellingenbeleidAls je voor onderdelen van de opleiding een vergelijkbaar diploma en/of deelnamecertificaat hebt van een andere instantie is het onder beoordeling van de docent mogelijk vrijstelling te krijgen
Gewenste VoorkennisHavo of MBO
Speciale voorwaardenGeen
Studiemateriaal Zie de afzonderlijke modules

Module 1: Opleiding Wellness Masseur

Module 2: Opleiding Yoga Massage en Stoelmassage

Module 3: Opleiding Massage en Energiewerk

KostenKlik hier voor de totale kosten.
InbegrepenIn de cursusprijs: Begeleiding tijdens de cursus, Handboeken voor de cursussen, Reiskosten zijn niet inbegrepen.

 

 

Recensies van cursisten

“Ik vond de opleiding massage therapeut goed. Zeer leerzaam en toch ontspannen. Ik ben blij en tevreden over de sfeer en evenwicht. Ik wist niets over massage en nu kan ik goede massages geven!” Anna, 30, medewerker verzorgingshuis.

“Ontzettend dank voor deze opleiding! De opbouw was prettig; ondanks de vele informatie compliment voor het uitleggen. De rust van Raymond als persoon doet hier veel in. De opleiding is uitgebreid en super goed. Goeie sfeer en locatie.” Marian, 57, Secretaresse

“Het was een leuke opleiding. De sfeer en locatie waren goed. De instructies en de uitleg was duidelijk.” Roshan, 41, Medewerker Beveiliging

“Opbouw: logisch, Tempo: goed, Cursuslocatie: prima verzorgd, Leerstof: Uitstekend, Aanbevelenswaardig: Ja!” Dianne, 47, Hoofd HRM / Bedrijfskundige

Erkenningen

opleiding massage therapeut

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]