Non Dualiteit Cursus – Advaita Vedanta

non dualiteitDe overtuiging in de Non dualiteit is dat kennis leidt naar Zelfrealisatie. Zelfrealisatie is de realisatie dat jij het Absolute bent.

Het resultaat van het bestuderen van de logica van Non dualiteit is dat jij jezelf realiseert als het Absolute (parabrahman).

Deze realisatie kan gevoelens van vrijheid, sereniteit en liefde brengen, maar dat hoeft niet perse. Het kan ook een eenvoudige helderheid geven van wat je bent.

Het referentiepunt in Non dualiteit is dat alles wat verschijnt en verdwijnt een illusie is. Het universum, de wereld, het lichaam, gedachtes en gevoelens zijn allemaal ervaringen die worden waargenomen en zijn dan ook niet het bewustzijn zelf. Vanuit de Non dualiteit logica is alles wat ervaren wordt een illusie, omdat de ervaring tijdelijk is. De ervaring moet worden begrepen voor wat ze is en gelaten worden. Dat wat werkelijk telt is het inzicht dat jij onveranderlijk bewustzijn bent. Wat is Dat?

Klik op de knop “Meer Info” hieronder voor meer info over de cursus Non dualiteit.

Meer Info

Non Dualiteit Cursus Programma

Non dualiteit is de oorspronkelijke tak van Hindoe-filosofie. Doel van de Non dualiteit is iemand zo gericht mogelijk naar verlichting te begeleiden. En dat gebeurt door middel van zowel kennis als eigen ervaring. Deze individuele cursus bestaat uit een combinatie van eeuwenoude kennis en moderne meditatie technieken.

Sessie 1
Theorie Non dualiteit
Discussie over het onderwerp

Sessie 2
Kennismaken met de techniek Focussen
Doen van inquiry (wie of wat ben ik?)

Sessie 3
Verbonden ademen
Meditatie

Sessie 4
Via gedachten en emotie naar essentie en non-dualiteit met behulp van de techniek Focussen

In deze cursus gaan we de basis van deze filosofie behandelen en de rest van de sessies gaan we onderzoeken hoe jij het Bewustzijn werkelijk ervaart.
We gaan aan de slag met moderne meditatie technieken zoals verbonden ademen en focussen.

Verbonden ademen.

Dit is een ademhalingstechniek waarmee je meer zuurstof tot je neemt dan je normaal gesproken doet. Effecten zijn meer verbranding, helder bewustzijn, lichamelijke en geestelijke blokkades lossen gedeeltelijk op en er ontstaat ontspanning in het lichaam.
Wanneer het lichaam totaal ontspannen is ben je verlicht.
Osho.

Focussen.

De techniek Focussen is aandacht geven aan iets van binnen dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat. Meestal leidt dit tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen ten goede in je leven.

Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitplussen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet.

Ik heb een manier gevonden hoe je met behulp van focussen bij essenties zoals ruimte, aanwezigheid en bewustzijn kunt komen. Dit weekend gaan we daarmee in koppels aan de slag. Het gaat er uiteindelijk om dat je de theorie werkelijk ervaart.

Voor de opleiding tot meditatie docent zijn minstens 4 individuele sessies bij Ferry Maidman benodigd.

Inschrijven