Meditatieleraar worden – Meditatieles geven

Leren lesgeven

Deze cursus kan alleen gevolgd worden als onderdeel van de meditatie opleiding.

Een onderdeel aan het einde van de opleiding Meditatie is het oefenen van het lesgeven. Je maakt een persoonlijk programma wat bij je past en komt ermee naar buiten. Dit kan het begin zijn van een bloeiende praktijk wanneer je meditatieleraar worden wil.

Klik op de button studiegids hieronder voor meer info over de cursus Meditatieleraar worden.

Programma cursus Meditatieleraar worden

Dag 1.meditatieleraar worden
1.Maak een programma dat bij je past
2.Hoe sta je voor de groep?
3.Hoe zet je jouw idee in de wereld?

Dag 2.
1.Iedereen geeft 30 minuten presentatie en les
2.Geven en ontvangen van feedback
Wanneer je de jaar training hebt gedaan wordt het tijd om een eigen stijl te ontwikkelen. Welke meditaties en onderwerpen zou jij in een cursus aanbieden? Wat is jouw toegevoegde waarde aan de maatschappij. Ook wanneer je niet van plan bent om cursussen te gaan geven is het leuk voor je mede-cursisten om te ervaren hoe jij een programma in elkaar zou zetten. We leren van elkaar. De vuurdoop van wat je geleerd hebt. We leren door het te doen tijdens de cursus meditatieleraar worden.

Wanneer je een keer ervaring hebt opgedaan voor een groep mensen wordt het makkelijker om de stap te nemen na de cursus.

Er zijn een aantal kernpunten waar je aan kunt denken wanneer je een programma in elkaar zet zoals;
– thema
– wat wil je overbrengen?
– wil je het alleen doen of er mensen in betrekken
– tijdschema
– wat is de prijs die goed bij je voelt?

Zakelijke kant van meditatieleraar worden

Nu de inhoud en het programma duidelijk zijn wordt het tijd om naar buiten te treden. Marketing. Wat is je doelgroep en hoe wil je dit gaan communiceren? Bv. via social media, advertenties, website, etc. Raymond en ik zullen vertellen hoe wij het doen en wat we geleerd hebben in de afgelopen jaren. Hoe zet je jouw idee in de wereld? Doe wat werkt en stop wat niet werkt. Prik een datum, een plek en nodig mensen uit.

Dan komen de mensen binnen. Hoe sta je voor de groep? Het belangrijkste is dat je jezelf al in de staat brengt waar je de mensen heen wilt begeleiden. Misschien is het raadzaam om voor de dag begint te mediteren op jouw manier en je af te stemmen op de dag. Je zal je verbazen hoe mediamiek je bent. We gaan in dit weekend ook wat oefeningen doen op dit gebied, zodat je met vertrouwen een trainingsdag in kan gaan.

We gaan het ook hebben over hoe je om kunt gaan met tegenslagen en kritiek. Melden zich weinig mensen aan? Hoe kwetsbaar kun en wil je zijn in de groep als groepsleider? Hoe ga je om met het groepsproces? Je hoeft niet perfect te zijn. Je deelt jezelf met de wereld. Ook hier zullen Raymond en ik vertellen over onze ervaringen.

Een open ontspannen houding werkt in ons vakgebied altijd goed. Het is de helft van het werk. Een ontspannen houding is mogelijk door een goede voorbereiding.

Prijs, Data en Locaties