Masseur Worden – Opleiding massage en energiewerk

Masseur worden doe je met de opleiding massage en energiewerk van Anand.  In 1 jaar word je opgeleid tot professioneel en erkend masseur. Het diploma is erkend door BMSBATC, KTNO, LVNG, VBAG en NVST. Anand is een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs.

 

Nu 10% korting op het cursusgeld als je je inschrijft voor de hele opleiding!

In de opleiding massage en energiewerk leer je holistic pulsing, energetische massage, Reiki 1, 2 en 3. Verder is de cursus mindfulness een onderdeel van dit jaar, zodat je leert op een aandachtige manier massage en reiki behandelingen te geven. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument, zijn geduld, inzet en veel oefenen van wezenlijk belang. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je leren met gevoel een bezielde massage te geven. Dan kom je tot de essentie van lichaamswerk: een vakkundige combinatie van massage en energiewerk, afgestemd op de noden en wensen van de cliënt.

Masseur worden betekent bereidwilligheid om te genieten van het geven en ontvangen van massages. Verder is een voldoende dosis discipline, concentratie en geduld vereist om te leren en te oefenen. Maar bovenal is een liefdevolle toewijding van de kunst van het masseren en het omgaan met mensen nodig.

 

Opbouw van de opleiding:

In de opleiding massage en energiewerk krijg je gevarieerde technieken aangeboden, en leer je stap voor stap masseur worden doordat je de verschillende technieken onder de knie te krijgt. Door gedegen technische basis te combineren met een ontspannen manier van aanraken, zul je je cliënten meditatieve en helende ervaringen kunnen bieden.  

De opleiding tot masseur bestaat uit een combinatie van de volgende onderdelen:

Masseur worden, de technieken:

 • Holistic Pulsing
 • Chakra Energie Massage
 • Reiki 1, 2 en 3

Ondersteuning van de massage en energie behandelingen:

Mindfulness

De afronding:

 • Oefensessies
 • Examen

Masseur worden kun je op elk moment in het jaar. Je kunt naar keuze beginnen met de cursus Holistic Pulsing, Chakra Energie Massage, Reiki 1 of Mindfulness. Zit de startdatum van jouw keuze er niet bij? Of zoek je een massage opleiding met een andere insteek? Kijk dan eens naar de opleiding wellness masseur of de opleiding yoga massage en stoelmassage.

 

Inhoud en prijs:

Toelatingscriteria

Als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo 4-diploma ben je in principe toelaatbaar tot deze opleiding op hbo-niveau.

Minimaal instroomniveau

Het minimale instroomniveau is MBO 4, Havo of vwo

Kosten

Klik hier voor een overzicht van de prijzen.

Literatuurlijst

Holistic Pulsing
 • Ebook Holistic Pulsing (inbegrepen bij de cursus)
 • Holistic Pulsing: Holistic Pulsing, Tovi Browning, Leonon Media, 220 blz, ISBN10:971501175
Chakra Energie Massage
 • Ebook  Chakra Energie Massage (inbegrepen bij de cursus),
 • Chakra Werk boek, Anodea Judith, Altamira, 384 blz, ISBN10: 9401300208
Reiki 1
 • Ebook Reiki 1 (inbegrepen bij de cursus)
 • Het Reiki Vuur, Frank Arjava Petter, Panta Rhei, 140 blz, ISBN10: 9073207835
Reiki 2
 • Ebook Reiki 2 (inbegrepen bij de cursus)
 • Het oorspronkelijke Reiki hand-boek van dr. Mikao Usui, Panta Rhei, 79 blz, ISBN10: 9076771014
Reiki 3
 • Ebook Reiki 3 (inbegrepen bij de cursus)
 •  Reiki 1, 2, 3, H. Thijs, Schors V.O.F., 72 blz, ISBN10: 9063787022
Mindfulness
 • Ebook Mindfulness (wordt verstrekt tijdens de cursus)
 • Mindfulness voor beginners, Jon Kabat-Zinn, Nieuwezijds b.v., 190 blz, ISBN10: 905712369X

 

Recensies

“Ik vond de opleiding masseur worden goed. Zeer leerzaam en toch ontspannen. Ik ben blij en tevreden over de sfeer en evenwicht. Ik wist niets over massage en nu kan ik goede massages geven!” Anna, 30, medewerker verzorgingshuis.

“Ontzettend dank voor deze opleiding! De opbouw was prettig; ondanks de vele informatie compliment voor het uitleggen. De rust van Raymond als persoon doet hier veel in. De opleiding is uitgebreid en super goed. Goeie sfeer en locatie.” Marian, 57, Secretaresse

“Het was een leuke opleiding. De sfeer en locatie waren goed. De instructies en de uitleg was duidelijk.” Roshan, 41, Medewerker Beveiliging

“Opbouw: logisch, Tempo: goed, Cursuslocatie: prima verzorgd, Leerstof: Uitstekend, Aanbevelenswaardig: Ja!” Dianne, 47, Hoofd HRM / Bedrijfskundige

De massage opleiding is erkend door:masseur worden

 

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

De massage opleiding van Anand wordt beoordeeld met een 8,7 van 10 op basis van 427 beoordelingen.