Laden Cursussen

← Terug naar Cursussen

Cursuslocatie Duitsland Sauerland

+ Google Maps
Königstraße 1
Medebach, Sauerland 59964 Duitsland
www.groepsaccommodatie-duitsland.nl

De cursuslocatie van Anand in Sauerland is een mooi groot huis in een klein dorpje midden in het schitterende natuurgebied Sauerland. Het is een schitterende plek om helemaal tot rust te kunnen komen. De cursuslocatie met overnachting is ideaal voor yoga weekenden, yoga retreat, wellness vakantie, retraite vakantie, relax vakantie, wellness reizen, mindfulness vakantie, yogavakantie of meditatie retraite. Voor beschikbaarheid en prijzen kun je deze pagina bezoeken. Contact met de beheerder kan via deze link.

De cursuslocatie ligt in een dorpje van 400 inwoners temidden van diepe wouden, zacht glooiende bergen en dalen, sappige weiden en daartussen romantische dorpjes met vakwerkhuisjes – het landschap  biedt talrijke mogelijkheden voor trekkers, nordic walkers, wandelaars en mensen die verzot zijn op frisse lucht.

sauerland-omgeving

Sauerland, waar de cursuslocatie ligt, is het grootste recreatie- en vakantiegebied van Noordrijn-Westfalen. De grenzen zijn vloeiend: in het westen met het Bergische Land, in het zuiden met het Siegerland, in het noorden met het Roergebied en Westfalen. In het oosten omvat het Sauerland de hoogvlakten rondom Winterberg en het Lenne- und Rothaar-gebergte. Het land van de duizend bergen biedt ruisende dennenbossen, paradijselijke dalen, soms bizarre rotsformaties, tal van grote en kleine stuwmeren en uitstekende watersportmogelijkheden. In deze streek ligt het grootste aaneengesloten grottenlandschap van Duitsland. Het grootste druipsteenlabyrint binnen deze bizarre wereld is de Atta-grot. Deze grotten zijn in miljoenen jaren ontstaan door erosie. De druipstenen zijn het resultaat van de verdamping van kalkhoudend water waarbij kalk weer vrijkomt en zich op de bodem of tegen de wanden afzet en prachtige druipsteenformaties vormt.

trainingslocatie yoga weekend

In de omgeving van de cursuslocatie vind je een veelheid aan landschappelijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het bronnenland – hier ontspringen veel rivieren en vindt men veel beekjes, vijvers en meren. Dit uitstekende bronwater is ook verantwoordelijk voor de hoge kwaliteit van het Sauerlandse bier. Met de benenwagen of op het stalen ros kan men deze streek bijzonder goed verkennen. Geoefende bikers biedt de “Bike-Arena Sauerland” met een totale lengte van 1.400 kilometer en een verscheidenheid aan Downhill-, Trail- en Cross Country-routes een interessant parcours. Het landschapsbeeld presenteert karakteristieke plaatsen en bijzondere vakwerkarchitectuur, men vindt eeuwenoude historische stadskernen, kerken met kostbare altaren, oude kloosters, burchten en kastelen. Hoog boven Attendorn rijst bijvoorbeeld de burcht Schnellenberg op, het machtigste burchtcomplex van het land.

Kamers

De cursuslocatie in Duitsland is een ruime groepsaccommodatie met verblijfsmogelijkheden op 1-persoons, 2-persoons en meerpersoonskamer. 2-Persoons kamers en meerpersoonskamers worden gedeeld met medecursisten. Je kunt desgewenst aangeven met wie je samen op een kamer wil slapen. De meerpersoonskamer is in 2 kamers verdeeld met op de ene kamer 2 bedden en op de andere kamer 3 bedden. Op de meerpersoonskamer met stapelbedden worden alleen de onderste bedden gebruikt. Op alle kamers staan alleen 1-persoonsbedden (die desgewenst aan elkaar geschoven kunnen worden). Op de meeste kamers is douche en toilet aanwezig.


Routebeschrijving

Konigstrasse 1, D-59964 Medebach – Dreislar
Hochsauerlandkreis, DL

Routebeschrijving
cursuslocatie Medebach ligt midden in Sauerland, op ongeveer 20 minuten rijden van Winterberg. Vanuit Arnhem is het ongeveer 2 uur rijden: Eerst A12/A3 Arnhem/Oberhausen volgen. Bij Kreuz Oberhausen A2 nemen richting Dortmund. Bij Autokreuz Kamener Kreuz A1 inslaan richting Köln. Vanaf Dortmund (A1) bij Autobahnkreuz Dortmund/Unna de A44 nemen richting Kassel. De route gaat verder via de A44 richting Kassel tot Autobahnkreuz Werl. Daar de afslag richting Arnsberg (A445) nemen. U rijdt de A445 richting Meschede uit, deze gaat over in een kort stukje B7 en vervolgens in de A46. Vanaf de A46 gaat u richting Winterberg (B7). Vanuit Olsberg passeert u Assinghausen, Wiemeringhausen en Niederfeld. Ca. 9 km na Niedersfeld linksaf slaan naar Medebach. Vanuit Medebach volgt u de borden naar Dreislar.

oktober 2019

Ayurveda Massage Week 18-25 okt 2019 in Sauerland

18 oktober @ 16:00 - 25 oktober @ 10:00
Cursuslocatie Duitsland Sauerland, Königstraße 1
Medebach, Sauerland 59964 Duitsland
+ Google Maps
€977

De cursus wordt in het Nederlands gegeven en vindt plaats in de week van 18-25 okt in Sauerland

Meer weten »

april 2020

Wellness Massage Week 24 apr tm 1 mei 2020

24/04/2020 @ 16:00 - 01/05/2020 @ 10:00
Cursuslocatie Duitsland Sauerland, Königstraße 1
Medebach, Sauerland 59964 Duitsland
+ Google Maps
€977

In een klein dorpje midden in het schitterende natuurgebied Sauerland staat een karakteristiek groot huis. Hier leer je tijdens de wellness massage cursus week masseren volgens de westerse aanpak onder oosterse rust. Meer info

Meer weten »

Meditatie Retraite 24 apr tm 1 mei 2020

24/04/2020 @ 16:00 - 01/05/2020 @ 10:00
Cursuslocatie Duitsland Sauerland, Königstraße 1
Medebach, Sauerland 59964 Duitsland
+ Google Maps
€585 2 tickets left

Samen mediteren en een stem geven aan onze intu‹tie in een karakteristiek Duits huis gelegen in het groene landschap van Sauerland. Meer info

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen