Cursus Klassieke massage

Cursus klassieke massage

Klik hier voor foto’s van de cursus klassieke massage

De cursus klassieke massage is het vervolg op de cursus ontspanningsmassage. Tijdens de cursus klassieke massage leer je om dieper op de spieren te werken met knedingen. Dit zijn de effectiefste handgrepen om spierpijn te bestrijden. Daarnaast gaan we tijdens de cursus in op de anamnese ofwel de manier om erachter te komen wat je gaat masseren en hoe je dat gaat doen. Ook leer je houdingcorrectie en je leert de belangrijkste spiergroepen kennen, zo dat je precies weet wat je doet als je aan het masseren bent. De combinatie van de ontspanningsmassage en de klassieke massage komt ongeveer overeen met de sportmassage. Je kunt deze tot een massage die je zowel kunt inzetten voor ontspanning als voor activering. Verder word je voorbereid op het examen.

Voor meer informatie over de cursus klassieke massage en om een video introductie te bekijken, klik op de knop hieronder.

 

Programma cursus Klassieke Massage

De cursus ontspanningsmassage en de cursus klassieke massage vormen samen het eerste gedeelte van de massage opleiding. Je kunt hierna verder gaan met de opleiding. Daarnaast zijn deze dagen natuurlijk een prima gelegenheid om lekker te ontspannen, en er desgewenst een minivakantie van te maken, door in de buurt te overnachten en te genieten van bos en heide!

Dag 1 van de Massage CursusDag 2 van de Massage Cursus
9.30Aankomst, Koffie en Thee9.30Aankomst, Koffie en Thee
10.00Uitleg over Massage en over deze cursus, Kennismakings Oefening10.00Anatomie + Massage van de benen (voorkant)
Anatomie + Massage Achterkant Benenvragen over anatomie en voorbereiding op het examen
Anatomie + Massage van de RugOefenen introductiegesprek (anamnese)
LunchLunch
Anatomie + Massage van de nek en schoudersHerhaling massage rug, nek en schouders 1
Anatomie + Massage van de ArmenHerhaling massage rug, nek en schouders 2
17.00Afsluiting Dag 1Evaluatie
 17.00 Afsluiting cursus

 

Of klik hier voor de thuiscursus

Recensies van cursisten

  • Natasja, Teamcoordinator Clienten advies: “De combinatie van theorie en praktijk is zeer inspirerend. Je leert en je brengt het gelijk tot uiting! Dankjewel en zeker tot ziens!”
  • Erwin, Verpleegkundige: “Interessant, goede uitleg, rustig. Geduldig, weet de aandacht te trekken van iedereen. Duidelijk ter zake doende informatie.”
  • Michel, Automonteur: “Ik vond deze cursus zeer uitgebreid en zeer goed uitgelegd. Ik heb deze cursus als zeer persoonlijk gevoeld. Er werd zeer veel tijd en aandacht besteed en extra uitleg waar nodig. Voor mij een ontzettende aanrader. Bedankt Raymond!”
 

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

De klassieke massage cursus van Anand wordt beoordeeld met een 8,2 van 10 op basis van 436 beoordelingen.