Cursus Klassieke massage

Cursus klassieke massage

Klik hier voor foto’s van de cursus klassieke massage

De cursus klassieke massage is het vervolg op de cursus ontspanningsmassage. Tijdens de cursus klassieke massage leer je om dieper op de spieren te werken met knedingen. Dit zijn de effectiefste handgrepen om spierpijn te bestrijden. Daarnaast gaan we tijdens de cursus in op de anamnese ofwel de manier om erachter te komen wat je gaat masseren en hoe je dat gaat doen. Ook leer je houdingcorrectie en je leert de belangrijkste spiergroepen kennen, zo dat je precies weet wat je doet als je aan het masseren bent. De combinatie van de ontspanningsmassage en de klassieke massage komt ongeveer overeen met de sportmassage. Je kunt deze tot een massage die je zowel kunt inzetten voor ontspanning als voor activering. Verder word je voorbereid op het examen.

Voor meer informatie over de cursus klassieke massage en om een video introductie te bekijken, klik op de knop hieronder.

 

Programma cursus Klassieke Massage

De cursus ontspanningsmassage en de cursus klassieke massage vormen samen het eerste gedeelte van de massage opleiding. Je kunt hierna verder gaan met de opleiding. Daarnaast zijn deze dagen natuurlijk een prima gelegenheid om lekker te ontspannen, en er desgewenst een minivakantie van te maken, door in de buurt te overnachten en te genieten van bos en heide!

Dag 1 van de Massage Cursus Dag 2 van de Massage Cursus
9.30 Aankomst, Koffie en Thee 9.30 Aankomst, Koffie en Thee
10.00 Uitleg over Massage en over deze cursus, Kennismakings Oefening 10.00 Anatomie + Massage van de benen (voorkant)
Anatomie + Massage Achterkant Benen vragen over anatomie en voorbereiding op het examen
Anatomie + Massage van de Rug Oefenen introductiegesprek (anamnese)
Lunch Lunch
Anatomie + Massage van de nek en schouders Herhaling massage rug, nek en schouders 1
Anatomie + Massage van de Armen Herhaling massage rug, nek en schouders 2
17.00 Afsluiting Dag 1 Evaluatie
 17.00  Afsluiting cursus

 

Of klik hier voor de thuiscursus

Recensies van cursisten

  • Natasja, Teamcoordinator Clienten advies: “De combinatie van theorie en praktijk is zeer inspirerend. Je leert en je brengt het gelijk tot uiting! Dankjewel en zeker tot ziens!”
  • Erwin, Verpleegkundige: “Interessant, goede uitleg, rustig. Geduldig, weet de aandacht te trekken van iedereen. Duidelijk ter zake doende informatie.”
  • Michel, Automonteur: “Ik vond deze cursus zeer uitgebreid en zeer goed uitgelegd. Ik heb deze cursus als zeer persoonlijk gevoeld. Er werd zeer veel tijd en aandacht besteed en extra uitleg waar nodig. Voor mij een ontzettende aanrader. Bedankt Raymond!”
 

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

De klassieke massage cursus van Anand wordt beoordeeld met een 8,2 van 10 op basis van 436 beoordelingen.

 

Let op: per januari 2019 worden de prijzen verhoogd in lijn met vergelijkbare opleiders. Schrijf je daarom nog dit jaar in! Sluiten