Cursus stoelmassage

cursus stoelmassage

Klik hier voor foto’s van de cursus

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De stoelmassage kan dus op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Tijdens de cursus stoelmassage leer je een drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie. Bovendien werkt de stoelmassage ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.

Cursus stoelmassage volgen

Met onze stoelmassage cursus leer je in 2 dagen om zelfstandig een stoelmassage te geven. Veel hoofd- en nekklachten kunnen daarmee effectief aangepakt worden door middel van een stoelmassage. De stoelmassage is ideaal voor de werkplek omdat de stoelmassage door de kleding gegeven kan worden. Download voor gedetailleerde info over de cursus stoelmassage de studiewijzer.

 

 

Programma van de stoelmassage opleiding:

Het programma van de cursus stoelmassage is zo ingericht dat je veel leert in een korte tijd. Daardoor heb je je aan het eind van de stoelmassage opleiding bekwaamd in deze massage techniek. Relevant is dat je door de cursus stoelmassage bewuster met je eigen lichaam en dat van de ander weet om te gaan.

 

Dag 1

Dag 2

9.30Aankomst, Koffie en Thee9.30Aankomst, Koffie en Thee
10:00Uitleg over stoelmassage en over deze cursus, Opbouw van de massage10:00Massage van de rug
Kennismakings oefeningTheepauze
TheepauzeMassage van de rug
Massage van de nek en schoudersLunch

Lunch

Herhaling gehele massage

Massage van de nek en schouders

Theepauze

Theepauze

Extra aandachtspunten
Massage van de armen en handenEvaluatie
17.00Afsluiting Dag 117:00Afsluiting cursus

 

Meer info over prijs, data en locaties van de cursus stoelmassage vind je door op onderstaande button te klikken. Of klik hier voor de thuiscursus stoelmassage

 

 

Stoelmassage is voor veel bedrijven een makkelijke keuze omdat:

   • de werknemer zich niet hoeft uit te kleden omdat stoelmassage door de kleding heen kan worden gegeven.
   • Men voelt zich zittend op een massagestoel vaak comfortabeler dan liggend.
   • Een stoelmassage is kort en dus financieel voordeliger.
   • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een stoelmassage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.
   • Tenslostte is stoelmassage een zeer effectieve manier om ziekteverzuim door werkstress te voorkomen. Uit onderzoek blijkt verder, dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt. Het ziekteverzuim door stressklachten daalt daardoor aanzienlijk, met als gevolg dat de stoelmassage zich weer terugbetaalt.

 

Recensies

“Ik vind deze massage lekker professioneel en stoer om te leren. Duidelijke uitleg, geduldig gebracht en voldoende individuele begeleiding” (Anita, leerkracht)

“Leuk en leerzaam weekend. Ik vind de stoelmassage die gegeven wordt ook fijn. Leuk met tips erbij voor speciale klachten en tips voor werkplek” (Monika, eigen praktijk)

“Een hele kalme, plezierige en duidelijke instructie ontvangen. Ik ben zeer tevreden over de de inhoud van de cursus, de mensen, eigenlijk alles!” (Johanitta, vertaler)

“Veel geleerd, grondig alles doorgenomen. Het herhalen van de diverse stappen is zeer goed geweest. Veel verschillende technieken kunnen oefenen en leren. Goede cursus!” (Kristina, accountmanager)

De stoelmassage cursus van Anand wordt beoordeeld met een 8,3 van 10 op basis van 224 beoordelingen.

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.