Cursus stoelmassage

 

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De stoelmassage kan op de werkplek door de kleding heen worden gegeven.

Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.

Cursus stoelmassage volgen

Met onze stoelmassage cursus leert u in 2 dagen om zelfstandig een stoelmassage te geven. Veel hoofd- en nekklachten kunnen effectief aangepakt worden door middel van een stoelmassage. Zoals al beschreven kan een dergelijke massage gewoon over de kleding gegeven worden. Ideaal voor op een werkplek. Download voor gedetailleerde info over de cursus stoelmassage de studiewijzer.

 

 

Programma van de stoelmassage opleiding:

Het programma van de cursus stoelmassage is zo ingericht dat je veel leert in een korte tijd. Aan het eind van de stoelmassage opleiding heb je je bekwaamd in deze massage techniek en leer je bewuster met je eigen lichaam en dat van de ander om te gaan.

 

Dag 1

Dag 2

9.30 Aankomst, Koffie en Thee 9.30 Aankomst, Koffie en Thee
10:00 Uitleg over stoelmassage en over deze cursus, Opbouw van de massage 10:00 Massage van de rug
Kennismakings oefening Theepauze
Theepauze Massage van de rug
Massage van de nek en schouders Lunch

Lunch

Herhaling gehele massage

Massage van de nek en schouders

Theepauze

Theepauze

Extra aandachtspunten
Massage van de armen en handen Evaluatie
17.00 Afsluiting Dag 1 17:00 Afsluiting cursus

 

Meer info over prijs, data en locaties van de cursus stoelmassage vind je door op onderstaande button te klikken. Of klik hier voor de thuiscursus stoelmassage

 

 

Stoelmassage is voor veel bedrijven een makkelijke keuze:

   • Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, men hoeft zich dus niet uit te kleden.
   • Men voelt zich zittend op een massagestoel vaak comfortabeler dan liggend.
   • Een kortere stoelmassage maakt het financieel voordeliger.
   • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een stoelmassage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.
   • Stoelmassage is een zeer effectieve manier om ziekteverzuim door werkstress te voorkomen. Uit onderzoek blijkt, dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt.

 

Recensies

“Ik vind deze massage lekker professioneel en stoer om te leren. Duidelijke uitleg, geduldig gebracht en voldoende individuele begeleiding” (Anita, leerkracht)

“Leuk en leerzaam weekend. Ik vind de stoelmassage die gegeven wordt ook fijn. Leuk met tips erbij voor speciale klachten en tips voor werkplek” (Monika, eigen praktijk)

“Een hele kalme, plezierige en duidelijke instructie ontvangen. Ik ben zeer tevreden over de de inhoud van de cursus, de mensen, eigenlijk alles!” (Johanitta, vertaler)

“Veel geleerd, grondig alles doorgenomen. Het herhalen van de diverse stappen is zeer goed geweest. Veel verschillende technieken kunnen oefenen en leren. Goede cursus!” (Kristina, accountmanager)

De stoelmassage cursus van Anand wordt beoordeeld met een 8,3 van 10 op basis van 224 beoordelingen.

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.