Chinese voetreflexmassage – Cursus Voetreflex

Bij een Thaise en Chinese voetreflexmassage worden de zones op de voet gemasseerd die corresponderen met de inwendige organen. Daarnaast worden zo weefsels, spieren en klieren behandeld. Daardoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor kan het lichaam tot genezing overgaan.

Chinese Voetreflexologie

Leer voetreflexmassage in een weekend!

Chinese voetreflexmassage en Thaise voetreflexmassage leren in een weekend!

 

Door lichte druk te geven op de reflexzones van de voeten kan je cliënt zich goed ontspannen. Het geeft meer energie en kan een kalmere geest opleveren. Door het masseren van de voeten wordt het hele lichaam gestimuleerd. Het bloed zal door het masseren beter doorstromen. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dan kan het lichaam zichzelf herstellen.  Daardoor wordt het imuunsysteem weer versterkt.
Met behulp van voetreflexologie kunnen zowel een betere lichamelijke als ook geestelijke gezondheid worden bevorderd.

Natuurlijke behandelwijze

Chinese voetreflexmassage is een natuurlijke en holistische geneeswijze. Dit laatste betekent dat de mens in zijn geheel bekeken wordt. Hierbij zijn lichaam, geest en de omgeving waarin iemand zich bevindt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Het verbetert de bloed- en energiedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.  Zodoende worden voedingsstoffen ook sneller  aangevoerd. Tenslotte heeft het een sterk ontspannend effect. De behandeling bevordert de balans in het lichaam, waardoor het bij veel verschillende klachten verlichting kan brengen.

Chinese voetreflexmassage versus westerse voetreflexologie

Chinese voetreflexmassage is onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze. Hiertoe behoren o.a. ook acupunctuur, voedings- en kruidenleer. Chinese voetreflextherapie werkt naast de reflexzones ook op de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Meridianen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam en voorzien het lichaam van energie. Er worden bij deze methode andere technieken gebruikt dan bij de westerse voetreflexologie. Verder spelen bij de westerse methode kruiden, voeding en acupunctuur geen rol.

Programma van de voetreflexcursus:

Met deze cursus voetreflex leer je in twee dagen basistechnieken van de voetreflexologie. Je oefent steeds op een medecursist. Je hoeft dus geen proefpersoon mee te brengen. Ook het ontvangen van een voetreflexmassage is belangrijk, want zo leer je voelen hoe de behandeling aanvoelt en wat het voor je doet. De eerste dag masseren we op de chinese manier; de tweede dag leer je een Thaise voetreflexmassage. Deze kan zowel met een stokje als met je handen worden gegeven. Dit houten massagestokje wordt gebruikt bij de traditionele Thaise voetmassage en is tijdens de cursus te koop.

TijdDag 1Dag 1
9.30uAankomst, koffie en theeAankomst, koffie en thee
10uUitleg over voetreflexologie,

Wat is het, waar komt het vandaan, wat mag je verwachten van een voetreflexbehandeling (hfdst. 2)

Anatomie van de voet (hfdst. 3),

Zones en reflexpunten van de voet (hfdst. 4)

Algemene voetanalyse (hfst. 7)

Oefenen basistechnieken (hfdst. 8)

Demo Thaise voetreflexmassage
Koffie-/theepauzeKoffie-/theepauze
Demo voetreflexbehandelingThaise voetmassage (1e persoon)
13uLunchLunch
voetreflexbehandeling (1e persoon)Thaise voetmassage (2e persoon)
Koffie-/theepauzeKoffie-/theepauze
voetreflexbehandeling (1e persoon)Vragen, herhaling, evaluatie
17uAfsluitingAfsluiting

In de reader die je als download ontvangt staat de theoretische achtergrond, tijdens de twee cursusdagen zullen we vooral praktijkgericht bezig zijn, zodat je voldoende ervaring krijgt in het hanteren van de grepen. De cursus wordt gegeven door Anita Knippels.

 

Meebrengen: 1 persoons matrashoes, een grote handdoek en twee handdoeken van gemiddelde grootte; een gastendoekje.

Kernpunten van de cursus voetreflexologie

Niveau

Iedereen kan aan deze cursus deelnemen

Lengte Cursus

2 dagen, totaal 12 docent contacturen

Doelstellingen

Een ontspannende Westerse en Thaise / Chinese voetreflexmassage kunnen geven

Studiebelasting

Geen

Examens

Geen examen. 

Speciale voorwaarden

Geen

Studiemateriaal

Geen

Inbegrepen

Begeleiding tijdens de cursus, koffie/thee en het werkboek
Voetreflexmassage als download

Inschrijven