Cursus Chakra Massage ( 3 dagen)

chakra massage

Wat is het?
In deze cursus leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een chakra reiki massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen.

Achtergrond
Het Griekse ‘holos’ betekent ‘geheel’. De cursus chakra massage gaat uit van dat geheel. Een techniek leren en die toepassen, dat kan iedereen. Maar hóé doe je dat? Als je een cliënt masseert, ervaar je soms hoofdpijn of vermoeidheid. Een cliënt kan op zijn beurt een bepaalde spanning bij jou ervaren en zich daardoor niet volledig aan een massage overgeven.

Dat gevoel heeft te maken met energie. Van je cliënt, van jou, of van allebei. Daar komt het woord ‘holistisch’ om de hoek kijken: die energie ervaar je, omdat jij en degene die je masseert één zijn. Dat is geen zelfgebreide visie, maar een wetenschappelijk onderbouwd verhaal, waarin kwantummechanica een grote rol speelt. Vertaald naar bijvoorbeeld de reguliere geneeskunde: een goede huisarts zal zich bij klachten ook niet beperken tot een symptoom, maar naar het geheel van oorzaak en gevolg kijken.

 

Wat leer je?
Elke lesdag bestaat voor de helft uit oefeningen en de andere helft uit massagetechnieken. Je leert reiki energie door te geven op de chakra’s en dat te combineren met een heerlijke massage. De energie gaat naar de plaatsen waar deze het meest nodig is. Dit brengt bij klachten het zelfgenezende proces sneller op gang. Na een chakra reiki massage voelen cliënten zich vitaler, maar ook ontspannen. Ook is er veel aandacht voor jou als masseur. Je ademhaling, je houding en de benadering van je cliënt komen in deze cursus chakra massage ook aan de orde.

Gewenste Voorkennis

Voorkennis is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als je geen ervaring met massage hebt, raad ik je aan eerst de cursus ontspanningsmassage te volgen. Als je geen ervaring hebt met energiewerk, raad ik je aan de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 te volgen

 

Dit vonden de cursisten:
” Ik vond deze cursus chakra reiki massage meer dan ik verwachtte omdat ik niet echt een idee had voor de chakra massage. Het heeft mij absoluut meer geleerd over energie die je zelf kunt doorgeven en daar niet bewust van was. Ik vond het een zeer prettige en liefdevolle ervaring, en veel geleerd over mijzelf.”
Mandy (46), Sportlerares.

” Ik vond deze cursus chakra massage meer dan ik verwachtte omdat ik veel reiki oefeningen heb gedaan en dat heb kunnen toepassen in de massage. Een enorme verdieping op de massages die ik normaal geef.”
Elske (42), HR beleidsadviseur.

” Ik heb in deze cursus chakra reiki massage geleerd, technieken maar ook open staan, zonder oordeel, verbinden!”
Jolanda (43), Servicemedewerkster.

” Wat ik goed vond aan deze cursus was de theorie van de energie laten voelen in de praktijk.”
John (53), zelfstandige.

Meld je direct aan voor deze cursus chakra reiki massage!