Ayurveda Vakantie

Tijdens de ayurveda vakantie / massage week onderga je en leer je een uitgebreide ayurveda massage. Daarnaast wordt elke cursusdag begonnen met yoga en geeindigd met meditatie. Je geniet van de Indiase keuken. Dit is een holistisch energetische massage. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens situatie/ persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van de marma punten (drukpunten uit de ayurveda).

ayurveda vakantie

Klik hier voor foto’s van de ayurveda vakantie

Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). De massage brengt meer vitale energie; helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

Ayurveda vakantie in de natuur van Sauerland

De ayurveda vakantie is lekker dichtbij in europa en altijd een erg gezellige week waar je met gelijkgestemden een fijne massage leert geven.  Achter de groepsaccommodatie is een mooie grote tuin naast een natuurlijke beek waar je heerlijk kunt relaxen. Bij mooi weer worden meditatie en yoga in de tuin gedaan. De ayurveda reis is in het prachtige natuurrijke Sauerland, een van de mooiste natuurgebieden van Europa.

De cursuslocatie in Sauerland is een ruime groepsaccommodatie met verblijfsmogelijkheden op 1-persoons, 2-persoons en meerpersoonskamer. 2-Persoons kamers en meerpersoonskamers worden gedeeld met medecursisten. Je kunt desgewenst aangeven met wie je samen op een kamer wil slapen. De meerpersoonskamer is in 2 kamers verdeeld met op de ene kamer 2 bedden en op de andere kamer 3 bedden. Voor beide kamers samen is 1 douche/toilet aanwezig. Op alle kamers staan alleen 1-persoonsbedden (die desgewenst aan elkaar geschoven kunnen worden). Op de meeste kamers is douche en toilet aanwezig.

Programma van de ayurveda vakantie

Door demonstratie en door met elkaar te oefenen leer je tijdens de ayurveda vakantie stap voor stap een complete massage uit te voeren. Er wordt een uitgebreid handboek uitgereikt. De vakantie is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt als stel komen of alleen.

Onderdelen

  • Achtergronden van de Ayurvedische massage
  • Het leren stellen van een diagnose gebaseerd op de ayurveda
  • Het leren van de algehele lichaamsmassage volgens de ayurveda
  • Yoga
  • Meditatie
  • Het leren van verschillende energetische punten in het lichaam van de mens
  • Het manipuleren van deze energetische punten (marma’s)
 • Het maken van ayurvedische massage olie

Het programma van de ayurveda vakantie is zo ingericht dat je veel leert in een korte tijd, terwijl er ook genoeg tijd is ingeroosterd om tot rust te komen en te genieten. De sessies massage worden daarom afgewisseld met yoga en meditatie, zodat je leert op een gevoelige intuitieve manier massage te geven. Tenslotte heb je je aan het eind van de ayurveda vakantie heb je je bekwaamd in deze massage techniek en leer je bewuster met je eigen lichaam en dat van de ander om te gaan.

Dagprogramma van de actieve vakantie week in Sauerland

Je kunt kiezen uit 3 verschillende varianten. De lesblokken zijn cursief weergegeven. Klik op de naam van de cursusweek voor data en prijzen. Bij de ayurveda massage week worden alleen de ayurvedische massage en ayurvedische voeding behandeld, terwijl bij de ayurveda cursus week daarnaast ook yoga deel uitmaakt van het programma.

ayurveda cursus week

ayurveda massage cursus week

yoga cursus week

Voor wie?Als je actief wilt zijn op vakantieAls je lekker relaxed wilt leren masseren Als je lekker wilt relaxen met yoga en meditatie
8.00YogaRelaxenYoga
9.30Ayurvedisch OntbijtAyurvedisch OntbijtAyurvedisch Ontbijt
10.30Ayurvedische Massage 1Ayurvedische Massage 1Wandelen
12.00Ayurvedische Massage 2Ayurvedische Massage 2Relaxen
13.30Ayurvedische LunchAyurvedische LunchAyurvedische Lunch
14.30Ayurvedische Massage 3Ayurvedische Massage 3Wandelen
15.30Genieten, vrije tijdGenieten, vrije tijdGenieten, vrije tijd
17.30YogaRelaxenYoga
19.00Ayurvedisch DinerAyurvedisch DinerAyurvedisch Diner

Halverwege de week is er 1 dag vrij om de omgeving te verkennen en uit te rusten. De ayurveda reis is een echte detox vakantie, want er wordt door de kok vegetarisch en ayurvedisch eten gekookt.

Prijs en Data Ayurveda Cursus Week Prijs en Data Ayurveda Massage Cursus Week

Recensies van cursisten

 • Aleida: “Uitstekend! Goede uitleg. Ruim voldoende cursusmateriaal aanwezig. Yoga, meditatie en ayurvedische massage olie maken zorgen voor een compleet geheel.”
 • Joke: “Het was een mooie massage die ik geleerd heb. Mooie ruimte, goed uitgelegd, leuke groep. Dankjewel!”
 • Diana: “Heel praktisch gerichte bruikbare wellness vakantie. Totaal idee, met nodige yoga en meditatie oefeningen.”
 • De ayurvedische massage cursus van Anand wordt beoordeeld met een 8,6 van 10 op basis van 576 beoordelingen.

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

Inschrijven Ayurveda Cursus Week Inschrijven Ayurveda Massage Cursus Week